کاشی مرغوب بخرید و حتما یک کاشی کار ماهر کار نصب را انجام دهد.
شکستگی و ترک کاشی اتفاقی است که گاها شاهد آن هستیم. دانستن علت آن برای جلوگیری و بهبود وضعیتش مفید خواهد بود. امروزه استفاده از کاشی، به عنوان کفپوش و پوشاننده قوی و زیبا مرسوم است. هنگامی که به چرایی ترک کاشی (چه سرامیک، چه موزاییک و ....) آگاهی داشته باشید، می توانید به تعمیر آن هم بپردازید پس در ادامه به 3 علت شکستگی و ترک کاشی اشاره خواهیم کرد.
دلایل ترک خوردن کاشی
کاشی ها با کیفیت، قیمت و تنوع خود ثابت کردند که متریالی مرسوم برای ما خواهند بود اما آن ها هم تا حدی می توانند مقاومت بالای خود را حفظ کنند که ما مراقبت های لازم را لحاظ کنیم. شکستگی و ترک حتی یک کاشی ظاهر و نمای خانه و سازه را از حالت زیبا و سالم، به حالت زشت و نامناسب تبدیل خواهد کرد. درمورد ترگ خوردگی ابتدا باید به تشخیص علت آن بپردازیم چراکه نباید بدون توجه به علت به دنبال درمان و ترمیم آن باشیم تا دوباره ترک خوردگی را شاهد نباشیم.
1. شکستگی و ترک کاشی به علت ضربه شدید و بار سنگین
ممکن است سوال شما هم باشد که آیا اجسام سنگین مثل لباسشویی، کمد و یخچال باعث ترک خوردگی هستند؟ در پاسخ باید بگوییم که تمام کاشی ها در زمان تولید، تست های لازم تحمل فشار و بار را می گذرانند تا محصولات استانداردی عرضه شوند. در این شرایط بهره گیری از فروشنده معتبر و نصاب کار بلد کمک بزرگی است که مشکلات متریال و ملات ضعیف رخ ندهد.
احتمال دارد شکستگی کاشی را به صورت کنده شده یا شکست در یک نقطه خاص ببینید؛ در این حالت احتمال زیاد را به برخورد یک وسیله تیز یا سنگین بدهید. معمولا چنین اتفاقی در آشپزخانه ها به دلیل سقوط یک وسیله سنگین مثل تابه یا وسیله نوک تیزی مثل چاقو شاهد هستیم. فضاهایی مثل ورودی منزل یا سرویس بهداشتی هم زیاد دچار آن هستند که استفاده از قالیچه برای جلوگیری راهکار خوبی است. زیرسازی کاشی ها اگر به صورت پستی و بلندی باشد، با ورود کمی فشار احتمال شکستگی کاشی را افزایش می دهد. به طورکلی ورود فشار زیاد، شکستگی و ترک کاشی را موجب می شود که حتی در زمان جابه جایی وسایل سنگین باید احتیاط لازم را داشت.
2. شکستگی و ترک کاشی به علت غیر استاندارد و نامرغوب بودن
در تیتر قبلی گفتیم که تست های لازم مقاومت بر روی کاشی ها در کارخانه انجام می شود اما یک اتفاق بد که ممکن است رخ دهد، استفاده از محصول غیر استاندارد توسط برخی از سازنده ها است. هنگامی که یک کاشی غیر استاندارد و نامرغوب نصب شود، به راحتی هم ترک میخورد و شکسته می شود. از قدیم گفتند که جنس ارزان بی دلیل نیست پس احتمال این را بدهید که تمام کاشی های ارزان قیمت بازار ممکن است بعد از مدتی با شکستگی کاشی روبه رو شوند.
شرط مهم برای مرغوبیت کاشی این است که خروجی یک کاشی با مواد اولیه خوب و در کوره ای با درجه حرارت مناسب باشد. اگر این موارد رعایت نشود پس با ضربه ای ساده به آسانی با فشار کمی شکسته می شود. اگر فرد حساسی در تمیزی و لک شدن کاشی هستید، احتمالا مصرف شوینده های شما هم بالا خواهد بود. در این صورت توجه کنید که شوینده مناسبی تهیه شود تا همین تمیزکاری باعث تخریب بیشتر کاشی نشود.
3. شکستگی و ترک کاشی به علت نشست و تغییر دمای ساختمان
نشست و تغییر دمای ساختمان می تواند دلیل دیگری برای شکستگی و ترک کاشی باشد. اینطور بگوییم که حتی اگر کاشی شما جنسی عالی و تضمینی داشته باشد اما بیش از اندازه سرد و گرم شود، دچار ترک خوردگی هم می شود. کاشی هایی بیشتر براساس این تغییر دما آسیب می بینند که معمولا در مجاورت لوله های تاسیسات آب گرم یا لوله بخاری هستند. سعی کنید از پشم شیشه در قسمت هایی که لوله آب گرم عبور میکند، استفاده کنید.
برای بهبود و جلوگیری این وضعیت تا حد ممکن سعی کنید که منبع حرارت از کاشی دور شود یا از راه های محافظتی بهره بگیرید. مثلا کمی فاصله بین دیوار و لوله بخاری ایجاد کنید و یا از قطعات غیر نسوز و عایق حرارتی استفاده کنید. این فکر هم نکنید که با استفاده از لوله های توکار چالشی نخواهید داشت چراکه اگر آن هم به صورت اصولی انجام نشده باشد، باعث ترک خوردن کاشی می شود. این را بدانید که مقدار دوغاب پشت کاشی مهم است و اگر کافی نباشد، انبساط و انقباض لوله های توکار به کاشی منتقل می شود و آسیب میزند.