0
 

سنگ مصنوعی از بتن سبک ساخته می شود و گزینه ای عالی برای زمانی است که استفاده از سنگ طبیعی در سازه ها مقرون به صرفه نیست و نیاز به سرعت اجرای کار داریم. یکی از محدودیت های سنگ طبیعی، سنگینی آن است که به مراتب نصب آن، سخت تر و وقت گیرتر است. انتخاب سنگ مصنوعی راه حل مناسبی برای سرعت اتمام یک پروژه خواهد بود و باعث صرفه جویی زیادی در هزینه ساخت و ساز می شود. با توجه به این ویژگی ها قصد داریم در این مطلب از سنگ مصنوعی بیشتر بگوییم.

سنگ مصنوعی چیست ؟

سنگ مصنوعی که به آن سنگ ریخته گری هم گفته می شود از قرن هجده میلادی در ساخت و ساز به کار می رود. این نوع سنگ در دیوارهای خارجی و داخلی جایگزین سطوح سنگ طبیعی می شود. از سیمان، ماسه و سنگدانه های طبیعی مثل خرده سنگ ساخته شده که به صورت خاصی، بافت های سطحی ایجاد می کند. علت اینکه در تولید آن از سنگدانه های سبک استفاده شده این است که وزن کمی در مقابل سنگ های طبیعی داشته باشد تا در پی آن مراحل نصب راحتی داشته باشد. سنگ های مصنوعی حدود ۲ تا ۴ سانتی متر ضخامت دارند و در طرح و رنگدانه های متنوعی تولید می شوند. از لحاظ ظاهری معمولا کپی شده از طبیعت هستند و در اشکال مربع، گرد و اشکال نامنظم هستند. برای اتصال سنگ مصنوعی به دیوار از چسب های مخصوص می توان استفاده کرد و چون وزن سبکی دارند به راحتی قابل اتصال اند. این محصول در کنار محصولاتی همچون موزائیک، موزایک شیشه ای، واش استون و... در طراحی نمای داخلی و فضای بیرونی کاربرد دارد

 

انواع سنگ مصنوعی :

  • سنگ باج : سنگ باج از انواع سنگ مصنوعی است که به آن سنگ شیمیایی هم می گویند؛ حداقل 32 مگاپاسکال مقاومت فشاری دارد و برای کفپوش های فانتزی و زینتی از ترکیب سودا سیلیس با سیمان تولید می شود.
  • بلوک بتنی : یکی دیگر از انواع سنگ مصنوعی، بلوک های بتنی است که در ساخت و ساز، برای ساخت پله، پنجره و پایه ها استفاده می شود.
  • سنگ مرمر مصنوعی : سنگ مرمر مصنوعی از سیمان گچ پرتلند و ماسه با تکنیک ریخته گری یا پیش ساخته ایجاد می شود. این نوع سنگ مصنوعی پس از سه روز از قالب جدا و سپس در پنج روزگی با فلوریت مایع محلول منیزیم تولید و در 30 روزگی در مرحله نهایی صیقلی می شود. ضخامت لایه های آن باید 1.5 میلی متر بیشتر از ضخامت مورد نیاز سنگ مورد ساخت باشد.
  • سنگ قیر : از آغشته کردن گرانیت و دیوریت به قطران تصفیه شده، سنگ قیر تولید می شود. سنگ قیری سنگی مقاوم در برابر سایش، صدا و گرد و غبار است.
  • سنگ ویکتوریا : سنگ مصنوعی به صورت گرانیتی است که سطح آن با غوطه ور کردن سنگ در سودا سیلیس به مدت دو ماه سخت می شود. سنگ ویکتوریا از اختلاط و
  • ریخته گری سیمان پرتلند و سرباره آهن تولید می شود.

 

مزایا و کاربرد سنگ های مصنوعی :

سنگ های مصنوعی در مجسمه سازی، ساخت و ساز ساختمان، معماری، حصارکشی و سنگ زنی دیده می شود. در سالهای اخیر هم به دلیل صرفه اقتصادی و دوام بالا بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین لبه های سنگ مصنوعی را با همان وزن میتوان شکل داد تا فرآیند استفاده به خوبی انجام شود و از تکنیک های مختلفی برای ساده کردن فرآیند اتصال قابل اجرا است. سنگ مصنوعی مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی، بلایای طبیعی، حشرات و کپک دارد. این متریال هزینه کمتری در برابر آسیب باد، باران، زلزله، موریانه ها و پوسیدگی به همراه دارد. در کل هزینه تعمیر و نگهداری آن کم است.

 

کلام آخر :

شاید اکثر مواقع تصور کنیم که هرچیزی به صورت طبیعی همیشه بهتر از مصنوعی است، اما با توجه به نوع ریخته گری، صرفه اقتصادی و عدم آسیب به محیط زیست، سنگ مصنوعی می تواند گزینه جایگزین خوبی باشد که با طراحی و دریافت اطلاعات کافی از کاربلدها بسیار مناسب خواهد بود. قاعدتا برای کسب اطلاعات لازم روی تیم نورفکری و مشاوران ما میتوانید حساب کنید تا قبل از خرید و استفاده از انواع سنگ مصنوعی به صورت کاملا رایگان راهنمای شما باشیم.

 

09111312662