0
 

چرا باید موزاییک را بهتر بشناسیم؟ چرا از موزاییک استفاده کنیم؟ چی شد که موزاییک وارد عرصه شد؟ کاربرد اصلی آن برای کجاست و کلی سوال دیگر که ممکن است در ذهن شما باشد و در این مطلب قصد داریم ساده و کوتاه توضیح دهیم.

 

 

" هنر نزد ایرانیان است و بس". موزاییک صراحتا یک هنر است که با کنار هم قرار گرفتن قطعات کوچک به ارائه یک طرح، یک سطح، یا یک نفاشی می پردازد. از قدیم به عنوان پر کاربردترین مصالح ساختمانی بوده و امروز هم بسیار شناخته شده است اما از آن جایی که فرایند و تغییرات تزیینی روی آن صورت نگرفته تا حدودی مورد بی توجهی سازندگان و مهندسین شده است.

برای اینکه موزاییک را بهتر بشناسیم به صورت تعریفی میتوان گفت که موزاییک، کفپوشی متراکم از يک نوع  بتن است و با ایجاد فشار پرسی یا لرزشی تراکم خود را به دست می آورد. مواد اصلی آن هم سیمان، ماسه، پودر سنگ، سنگ دانه و آب است که در ابعاد و طرح‌های مختلف قابل تولید می باشد.

 

سطوح موزاییک :

برای اینکه موزاییک را بهتر بشناسیم این را هم باید گفت که موزاییک را دو سطح تشکیل می دهد:

  1. لايه رويه یا رنگ موزاییک که از پودر سنگ، سيمان، آب و از ترکيبات دانه بندی شده و رنگی استفاده شده تا نقش و طرح موزاييک را تشکيل دهد.
  2. لايه زيرين يا نارين مثل لايه رويه از سيمان، آب و ماسه تشکیل شده که از ضخامت بيشتری نسب به لايه رويه برخوردار است و نقش تحمل فشار را بر عهده دارد.

 

قدیمی ترین کفپوش موزاییکی :

براساس روایتی اعلام شده که ایران، صاحب قدیمی ترین کفپوش موزاییکی جهان است که 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح قدمت آن است. این پدیده هنری و کفپوش در بیابان لوت کشف شد که در دسته گران بهاترین کفپوش های جهان قرار گرفت.

 

موزاییک کفپوش است یا دیوارپوش؟

اکثرا موزاییک را به عنوان کفپوش می شناسیم اما در آثار معماری دنیا از آن برای دیوارپوش نیز استفاده شده است. معمولا طرح و نقوش موزاییک دیوارپوش حالت برجسته دارد که زینت خاصی به فضا می دهد. از مشهورترین دیوارپوش های موزاییکی هم در کلیسای سنت لوئیس آمریکا است که از این هنر در کنار کاشی کاری ک شده است. این کلیسا با طرح و نقوش مزیّن به طلاکاری چنان زیبا شده که بازدید کنندگان زیادی را جذب می کند.

یکی از مکان های زیبا و مسحورکننده در ایران که علاوه برکفپوش، دیوارپوش موزاییک دارد هم مسجد شیخ لطف الله اصفهان است. این بنا یک اثر بی همتا از هنرمندان ایرانی است که در دوره صفویه ساخته شد.

بزرگترین اثر موزاییکی دنیا هم در ترکیه کشف شده که 830 متر مربّع مساحت دارد که قسمتهایی از این اثر زیبا کاملا سالم باقی ماتده است.

چند ویژگی موزاییک :

نکته قابل توجه برای اینکه موزاییک را بهتر بشناسیم این است که مقاومت بسیار خوبی در شرایط یخبندان دارند که به دلیل جذب آب پایین یعنی کمتر از دو درصد و تراکم زیاد است. مقاومت بسیار بالا و طول عمر خوب موزاییک هم بر هیچ کس پنهان نیست که باعث مقرون به صرفه بودن این متریال ساختمانی می شود.

نکته جالب تر این است که امروزه طرح و ترکیب موزاییک آنقدر بالا رفته که هر سلیقه ای را میتواند مورد توجه خودش قرار دهد فقط کافی است موزاییک خودتان را از مصالح فروشی معتبر و دارای تنوع تهیه کنید.

همچنین از تیم اجراکننده مجرب غافل نشید که با وجود تیم قوی، هرگز چالش های نصب موزاییک را در طول سال ها نخواهید دید. اگر نیاز به مشاوره و تیم اجرایی ما داشتید، از طریق فرم درخواست در منوی ارتباط با ما می توانید از کمک ما بهره ببرید.

موزاییک را بهتر بشناسیم موزاییک کفپوش دیوارپوش
سوآن
09111312662