0
 

امروزه در بازارهای مصرفی، انواع مختلفی از کفپوش ها وجود دارد که بر اساس شکل، رنگ، اندازه، مقاومت و متریالی که در آنها به کار رفته است، طبقه بندی می‌شوند. اما چیزی که اهمیت دارد این است که هنگام خرید موزاییک اطلاعات هر چند اندکی در مورد دوام و خاصیت آنها داشته باشید، تا در برابر هزینه ای که پرداخت می کنید سال های بیشتری از آن استفاده کنید. یکی از موزاییک های جدید و بادوام موزاییک درجا است که طرفداران زیادی دارد. اگر دوست دارید بدانید که موزاییک درجا چیست و چه کاربردی دارد تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

موزاییک درجا

 

موزاییک درجا چیست؟

به یک نمونه خاص از بتن ریزی در کف ساختمان است که برای ساخت آن کارها به صورت مرحله به مرحله انجام می شود. مثلا اجرای موزاییک درجا دو لایه در سه مرحله باید انجام شود. مرحله اول اجرای بتن ریزی اولیه است. مرحله دوم شامل اجرای لایه موزاییکی و در مرحله نهایی انجام عملیات ساب صورت می گیرد. در برخی از انواع موزاییک درجا از بتن های رنگی استفاده می شو ولی در برخی دیگر از آنها سنگدانه های رنگی مورد استفاده قرار می گیرد. بتن رنگی نوعی از بتن است که در حین ترکیب بتن سنگدانه های رنگی و یا پودرهای رنگی اضافه شده و رنگ مخصوصی به خود می گیرد.     

نحوه اجرای موزاییک درجا

موزاییک درجا بسیار مقاوم و بادوام است. این مدل از موزاییک به تازگی رونق فراوانی پیدا کرده است و نوع خاصی از بتن ریزی است که برای کف ساختمان بسیار مناسب است. در نحوه اجرای موزاییک درجا زمان یک عنصر با ارزش است. چون به محض درست کردن خمیر سیمانی خیلی زود سفت می شود و زمان کمتری نیاز دارد. اجرای موزاییک درجا به شرح زیر انجام می شود:

  1. با از بین بردن چمن و پوشش های اضافی، در مسیر موزاییک درجا و اطمینان داشتن از خاک محکم و پایدار در زیرساز این کفپوش، مرحله اولیه کار آغاز می شود.
  2. سپس قالب های فلزی یا چوبی در اطراف فضای مسیر موزاییک درجا گذاشته می شوند.
  3. در این مرحله پایه ای از شن ریزه با ضخامتی به اندازه حداقل 10 سانتی متر روی زمین یا زیر بنا ریخته می شود.
  4. بعد از ریختن شن ریزه به وسیله غلطک فشرده سازی کار صورت می گیرد.
  5. حالا محوطه آماده است تا بتون ریزی انجام شود. این کار برای فضاهای کوچک از میکسر و برای فضاهای بزرگ از بتن آماده استفاده می شود.
  6. در این مرحله بتن ریزی باید به صورت مداوم و بدون وقفه انجام شود. در غیر این صورت مسیر صاف و مقطع همگن به وجود نمی آید.
  7. بعد از عملیات بتن ریزی از وسیله ای به نام ویبراتور جهت خارج کردن حباب ها استفاده می شود.
  8. در پایان کار نیز سطح را با طی مخصوص یا ماله بنایی صاف می کنند تا سنگ های رنگی و زیبا بر روی سطح صافی قرار گیرد.   

هزینه و قیمت موزاییک درجا

در بازار های مصرف ایران موزاییک های مختلف با قیمت های متفاوتی وجود دارد که بسته به نوع و مقاومت آنها در برابر سرما و گرما و نور شدید خورشید قیمت گذاری می شوند. بنابراین هزینه و قیمت موزاییک درجا، نسبت به مزیت هایی که به موزاییک های ساده دارند و در حال حاضر بیشترین فروش نیز از این نوع از موزاییک ها صورت می گیرد، می تواند بیشتر باشد.

شما می توانید برای کسب قیمت دقیق درباره ی خرید موزاییک در بازار با کارشناسان مجموعه نورفکری ارتباط برقرار کنید تا شما را در انتخاب مناسب ترین و به صرفه ترین موزاییک راهنمایی کنند.

موزاییک پیاده رو

مزایای موزاییک های درجا

مزایا و فوایدی که استفاده از موزاییک های درجا دارد، بسیار است که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

  • با در نظر گرفتن عمر مفید بتن که در موزاییک درجا از آن استفاده می شود، مقرون به صرفه است. چرا که برای سال های متوالی فقط یک بار هزینه می شود.
  • زمانی که عملیات ساختن موزاییک درجا به خوبی مراقبت و اجرا شود، بیش از 50 سال دوام خواهد داشت.
  • مسیر های موزاییک درجا نسبت به سایر انواع موزاییک ها نور ماوراء بنفش کمتری به خود جذب می کنند، در نتیجه بیشتر عمر می کنند.
  • این نوع از مسیرها مستحکم هستند و در مقابل سنگین ترین بارها مقاومت بسیاری از خود نشان می دهند.
  • اجرای موزاییک درجا، سطحی زیبا و رنگی دارد که به همراه دکوراسیون داخلی و مبلمان، زیبایی بی نظیری به فضای خانه می دهد.  

معایب موزاییک های درجا

آب و هوایی مناسب برای موزاییک های درجا، بین 5 تا 30 درجه است. چنانچه درجه هوا بیش از 30 درجه باشد، برای حفظ مقاومت موزاییک در برابر نور از آب و یا گونی خیس به منظورمرطوب و خنک نگه داشتن این نوع کفپوش استفاده کنید. این نوع از موزاییک به علت تفاوت هایی که دارد، قیمت بیشتری نسبت به موزاییک های ساده دارد. در ادامه به بررسی تفاوت های موزاییک ساده و درجا می پردازیم.

 تفاوت موزاییک درجا با موزاییک معمولی

برای خرید بهترین موزاییک باید با مزایا و معایب موزاییک های درجا آشنا شوید. موزاییک های معمولی به دو دسته پرسی و تک لایه تقسیم می شوند. مزایایی که این موزاییک ها در برابر موزاییک درجا دارند، موارد زیر است:

  • وزن کم: این نوع موزاییک خیلی سبک است و در بیشتر مکان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
  • مقاومت زیاد: اصلی ترین مواد سازنده موزاییک معمولی سیمان است. بنابراین از استحکام بالایی برخوردار است.
  • قیمت خوب و مناسب: به علت دسترسی زیادی که این موزاییک ها  دارند، از قیمت مناسب تری نیز برخوردارند.  

تفاوت موزاییک درجا با موزاییک معمولی در نوع موادی است که در ساخت آنها استفاده می شود. معایب موزاییک معمولی در برابر موزاییک درجا، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تنوع محدود در طرح و رنگ: موزاییک معمولی ترکیبات رزینی یا فوق روان کننده ندارد. پس ترکیبات مختلف در آن رنگدانه ها را در خود حل نمی کند و تنوع رنگ زیادی ندارد. در حالی که موزاییک های درجا از انواع رنگ ها و طرح ها ساخته می شوند.
  • عدم سازگاری در محیط های سرد و خشک: در آب و هوای سرد دوام موزاییک معمولی بسیار کم است اما موزاییک های درجا دارای تراکم زیادی هستند و در شرایط آب و هوایی خیلی سرد و حتی یخبندان هم مقاومت بالایی دارند.
  • مقاومت سایشی کم: موزاییک های معمولی علاوه بر مقاومت کمی که در لایه رویی آن وجود دارد، ساب خوردن موزاییک برای زیباتر شدن هم از مقاومت آن کم می کند و پس از مدت زمان کمی رویه موزاییک معمولی از بین می رود و دیگر رنگ و زیبایی نخواهد داشت.

مقالات پیشنهادی:

تفاوت موزاییک درجا و ساختمانی

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم تا با معرفی موزاییک درجا و مزایا و معایبی که این نوع از موزاییک ها دارند، اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم. شما می توانید خرید موزاییک را از محلی انجام دهید که دارای کیفیت و قیمت مقرون به صرفه ای باشد. مجموعه نورفکری به عنوان یک فروشگاه مصالح ساختمانی در رشت به خوبی می تواند نیاز های شما را در زمینه موزاییک برآورده کند و با راهنمایی های لازم و کامل این مجموعه مناسب ترین خرید را در کمترین زمان ممکن انجام خواهید دهید.

 

 

09111312662